Grænsekrydsende samarbejde i fokus i Lyksborg
Transport på tværs af grænsen og erfaringsudvekslinger om kollektiv trafik har været på dagsordenen i den Dansk-Tyske Transportkommission i dag, da transportminister Thomas Danielsen besøgte sin slesvig-holstenske kollega, Claus Ruhe Madsen, i Lyksborg ved Flensborg.
Den Dansk-Tyske Transportkommission har endnu engang været samlet for at drøfte situationen omkring den grænsekrydsende transport mellem Danmark og Tyskland. Derudover har mødet også været en anledning til at udveksle erfaringer, eksempelvis om kollektiv transport i Slesvig-Holsten og den kilometerbaserede afgift på danske veje.
- Det tætte samarbejde på tværs af grænsen er afgørende for en velfungerende transport på både vej og skinner. Transportkommissionen er et effektivt forum til at sætte fokus på ønsker og udfordringer til eksempelvis togtrafikken mellem Danmark og Tyskland, planerne for grøn omstilling og udveksle erfaringer om eksempelvis lånecykler og delebiler, siger transportminister Thomas Danielsen.
På dagsordenen for dagens møde i Lyksborg ved Flensborg var status på vigtige tyske og danske transportprojekter i Jyllandskorridoren, Femern Bælt-forbindelsen, erfaringer fra Slesvig-Holstens forsøg med mere attraktiv kollektiv transport i landdistrikterne, ønsket om fjerntog mellem Aarhus og Hamborg, fossilfrie tog på danske skinner og effektivisering af banegodstransporten.
Derudover støttede transportministeren hensigtserklæringen om at genindføre direkte tog mellem Aarhus og Hamborg, når det er teknisk muligt. Erklæringen udspringer af et topmøde mellem Region Syddanmark og delstaten Slesvig Holsten, hvor målet er at forbedre togtrafikken over grænsen i fremtiden.
- Vi er enig om, at der også efter, Femernbælt forbindelsen står færdig, stadig er brug for gode og frem for alt direkte fjerntogsforbindelse mellem Hamborg og Aarhus, siger Slesvig-Holstens transportminister Claus Ruhe Madsen
Den Dansk-Tyske Transportkommission blev etableret i juli 2011. Kommissionen har til formål at identificere og analysere udfordringer og komme med anbefalinger til forbedringer af infrastrukturen. Kommissionen består af 12 faste medlemmer fordelt ligeligt på Tyskland og Danmark. Medlemmerne repræsenterer beslutningstagere, myndigheder og transportbranchen. Kommissionen mødes som udgangspunkt én gang årligt.